Werkwijze Corpus therapy

Corpus therapy werkt uitsluitend volgens afspraak.  Bij een nieuwe aanmelding via het contactformulier of telefonisch wordt er eerst een intakegesprek gepland om zo de hulpvraag te bepalen en een uitgebreide  anamnese gevraagd. Hierna wordt een behandelplan voorgesteld.  Die bestaat uit 3 onderdelen;  inspectie, bewegingsfunctieonderzoek en een (behandeling) adviesgesprek. 

Na het adviesgesprek wordt er een overeenkomst volgens de richtlijnen van de WGBO/WKKGZ ondertekend en vindt de eerste behandeling plaats 

Tussentijds zullen er evaluaties plaats vinden en kan het behandelplan aangepast worden om zo goed mogelijk resultaat te behalen. 

 

De Triggerpoint behandelingen zijn vergoedbaar. Deze vergoeding valt onder de alternatieve geneeswijze en wordt niet door elke zorgverzekeraar vergoed. Het beste kunt u hiervoor u eigen zorgverzekeraar raadplegen of controleren op het overzicht van zorgwijzer per zorgverzekeraar.

 

De overige behandelingen zijn niet vergoedbaar. 

 

Voor meer informatie of prijzen neem verblijvend contact op.  

Behandelingen

Triggerpoint Therapie

  • Blessure gerichte massage
  • Lymfedrainage
  • Myofasciale release
  • Bindweefsel
  • Hoofdpijn massage

Luminopuncture met o.a. 

  • Stoppen met roken
  • Welzijn en relaxatie
  • Stress en angst

Figuurcorrectie en afslanken met behulp van

  • Body wrapping & Slim Lime Combo

Bemer

  • Fysische vasculaire therapie

 

Vergoeding zorgverzekering

Alleen triggerpointbehandelingen vallen onder de alternatieve geneeswijze  'Neuromusculaire behandelingen'. De therapeut bepaalt naar aanleiding van de hulpvraag tijdens de intake of de prestatiecode wordt toegepast.  De triggerpointbehandelingen met prestatiecode zijn vergoedbaar mits de cliënt hiervoor aanvullend verzekerd is.

Raadpleeg  je zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoeding(en) of via deze link.  

 

*De therapeut/ behandelaar is niet verantwoordelijk voor het niet krijgen van de vergoeding van de zorgverzekeraar. 

 

Let op, alle overige behandelingen zijn niet vergoedbaar.

 

Meer informatie over behandelingen  vind je op de website of neem contact op via het contactformulier.

Telefonische bereikbaarheid

De praktijk is telefonisch slecht bereikbaar omdat het storend is de telefoon op te nemen tijdens een behandeling. Graag uw begrip hiervoor. U kunt altijd een bericht achterlaten op de voicemail of een watsapp bericht. 

Meenemen

Neem bij uw eerste afspraak verwijzing mee van uw arts wanneer u verwezen bent. De eerste keer dient u ook een geldig legitimatiebewijs te laten zien. Verder neemt u een grote handdoek of badlaken mee bij iedere behandeling.

Registraties

Anneke is aangesloten bij RBCZ, NVST, NGS , geregistreerd in het kwaliteitsregister .

Klachtenregeling

De praktijk  beschikt over een klachtenregeling van het WKKGZ welke is op te vragen bij uw therapeut of te raadplegen via de website. Het privacyreglement is van toepassing.

Persoonsgegevens

Alle persoonsgegevens die de therapeut registreert, worden uitsluitend gebruikt voor de administratieve verwerking en zullen niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Op alle andere registraties berust het medisch geheim. Privacy Policy

Inzage dossier

U heeft het recht op inzage in uw eigen dossier welke de therapeut bijhoudt. U kunt dit schriftelijk of mondeling aanvragen bij de therapeut.