Massage

Massage is al een eeuwenoud begrip en de heilzame effecten ervan zijn door de eeuwen heen gewaardeerd. Massage verbeterd de doorbloeding van spieren en helpt het lichaam de afvalstoffen sneller te verwerken en kan er beter gepresteerd worden. De spieren ontspannen zich door de massage met gevolg dat de spieren prettig aanvoelen en beter kunnen functioneren. Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak de voorlopers van blessures. Een massage na het sporten kan ervoor zorgen dat u zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt. u herstelt sneller na een massage. 


Blessure gerichte massage/behandelingen

Blessure gerichte massage / behandelingen  is een combinatie van verschillende technieken waaronder lymfe drainage, bindweefsel en ontspannende massage die van elkaar worden afgewisseld om een beter resultaat te krijgen.   De massage duurt maximaal 50 minuten , afhankelijk van waar de klacht zich bevind.


Hoofdpijn massage

Hoofdpijn is een veelvoorkomend verschijnsel; circa 3 miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van hoofdpijn. Bij veel mensen hebben de hoofdpijnklachten een grote impact op het dagelijks leven. Eén op de vijf Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Hoofdpijn komt voor bij volwassenen én kinderen.

Hoofdpijn kan ontstaan vanuit o.a. lichamelijke oorzaken, verkeerde houding, voeding, kunstmatige straling en stress. De vormen waarin hoofdpijn zich laat zien zijn zeer divers, waaronder:

  • spierspanningshoofdpijn
  • migraine
  • aangezichtspijn
  • clusterhoofdpijn
  • hormonale hoofdpijn

Hoofdpijnmassage kan hoofdpijn verminderen en een positief effect hebben op het voorkomen van hoofdpijn. Bij de hoofdpijnmassage wordt aandacht gegeven aan spieren en wervels die niet optimaal functioneren of mogelijk overbelast zijn in de rug, nek en schouders. Ook krijgen de aangezichtsspieren bij de hoofdpijnmassage alle aandacht.

Effecten van hoofdpijnmassage:

  • voorkomen van hoofdpijn en migraine-aanvallen
  • verlichting van hoofdpijnklachten
  • soepele aangezichts-, nek- en schouderspieren
  • een verbetering van bloed- en lymfecirculatie
  • verbetering van de slaap
  • verminderen of opheffen van blokkades
  • verbetering van het immuunsysteem
  • bij massage komt het zogenoemde gelukshormoon ‘oxytocine’ vrij voor een algeheel gevoel van welzijn

Lymfe drainage

Manuele lymfedrainage vindt doorgaans plaats terwijl u op een massagetafel ligt. De massage is nagenoeg pijnloos. De behandelaar begint met het masseren van de lymfeklieren in de hals en zal daarna de lymfeklieren en lymfebanen op andere plaatsen in het lichaam masseren. Welke dat zijn, is afhankelijk van de klacht(en).

De massagedruk is zacht en spiraalvormig, in een ritme dat gelijk is aan het openen en sluiten van de kleppen die zich in de lymfebanen bevinden. Dat ritme is zeer belangrijk om het overtollige vocht goed af te kunnen voeren. Op de plaatsen waar de huid is verhard door het vocht (fibrose van het weefsel), is de massagedruk wat steviger. In bepaalde gevallen wordt na de manuele lymfedrainage het gebied waar de klacht zit ingezwachteld. Met deze compressietherapie wordt voorkomen dat lymfevocht na de behandeling weer terugstroomt.

Na de behandeling is het mogelijk dat u meer moet plassen, omdat door de manuele lymfedrainage verspreid vocht wordt afgevoerd. Door de massage zal de omvang van het behandelde gebied afnemen, de beweeglijkheid toenemen en de pijn afnemen.

Manuele lymfedrainage is vanzelfsprekend effectief bij zwellingen (oedeem), maar kan ook bij vele andere klachten worden toegepast. Zo kan de massage worden ingezet bij spierproblemen, haematomen (bloeduitstortingen), reuma en slijtage. Ook bij stressgerelateerde klachten zoals slaapproblemen en hoofdpijn kan manuele lymfedrainage een geschikte behandeling zijn. Andere klachten waarbij manuele lymfedrainage kan worden toegepast: huidproblemen, longaandoeningen, problemen met de bloedcirculatie, klachten gerelateerd aan het zenuwstelsel.